Nasze patenty też spoko się wydaje , może się sprawdzić , a mnie bardzo to interesuje i pewno nie tylko mnie .
Najnowsze tematy
-
Odra 2019
Algeroth82 - 18 lut 2019 14:41
-
Trocie i pstrągi 2019
Michal Flyfishing - 04 lut 2019 21:31
-
Jeziora 2019
#Łukasz# - 04 lut 2019 10:00
-
Dragon Moderate ll 2-12g 2,82 opinie?
Formela92 - 22 sty 2019 15:13
-
Proszę o pomoc w zalogowaniu, wpisuje poprawne dane
Sławek-Czarny - 19 sty 2019 22:18
-
Kompresor do AEROGRAFU z Butlą 3l 6 bar AS-189
spayol - 03 sty 2019 09:40
-
Drwęca 2019
dawid7171 - 02 sty 2019 12:22
Popularne tagi
- echosonda
- boleń
- przynęty
- rzeka
- Mikado
- karp
- drwęca
- leszcz
- wisła
- feeder
- Łosoś
- filmy wędkarskie
- forum wędkarskie
- Daiwa
- Shimano
- pstrąg
- łódź
- jezioro
- plecionka
- Ryobi
- opad
- lin
- pomoc
- grunt
- Łódka
- spining
- wędkarska tuba
- spinning
- mapy
- Bydgoszcz
- lurebuilding
- odra
- KOGUTY
- sum
- waggler
- obrotówki
- guma
- spławik
- kleń
- ryby
- sandacz
- szczupak
- okoń
- dragon
- kołowrotek
- wędka
- wobler
- troć
- wędkarstwo
- woblery

Pomysł dotyczący zmian na forum

Napisano 14 listopad 2013 - 17:39
Naszywki mogą być czemu nie, jednak np. zamiast koszulek wolałbym czapki (z daszkiem) chyba każdy nosi na rybach:)
Mam też takie małe spostrzeżenie, może nie trafne ale się wypowiem:D Myślę, że wszystkim ułatwi to odnalezienie się na forum. Robi się już delikatny śmietnik bo nie czytamy ze zrozumieniem. Mamy dział METODY I TECHNIKI a w nim przykładowo temat wędkarstwo spinningowe. Otwieramy, patrzymy i co?? Pytanie jaka plecionka albo dlaczego się robią "brody". Człowiek jest na tyle złośliwym zwierzakiem ze mógłby takie tematy zamieszczać w dziale SPRZĘT WĘDKARSKI, AKCESORIA... i temacie opisanym ...żyłki, plecionki... Ale nie! Bo po co?? Powoli nam się zacznie robić śmietnik jak wszystko będzie porozrzucane i użytkownik szukający info o plecionce wejdzie w odpowiedni dział przejrzy tematy i co?? nie znajdzie nic, bo tematy będą wszędzie tylko nie tam gdzie być powinny. Skutek tego będzie taki że po cały forum będą zadawane miliony pytań "jaka średnica plecionki PP 0,15 czy 0,18" (nawiasem mówiąc średnica przy plecionce?? ciekawe) Mam nadzieję, że nikogo nie urażę bo nie mam tego na celu, chciałbym tylko prosić o rozważne zakładanie tematów w odpowiednich miejscach. Te które już są można poprzenosić gdzie ich miejsce póki nie ma ich dużo, o ile "Władza" podziela moje zdanie:) Nooooo. Już mi lepiej:P
Pozdrawiam b5473
- Komu pomógł : Pawel Jankes Jankowski
"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością"
Anthony Hopkins

Napisano 05 grudzień 2013 - 20:01
Ja mam pomysł żeby na pierwszej stronie forum Na pierwszym miejscu utworzyć dział "Pierwsze kroki na forum "
w którym powinny się znaleźć wszelkie regulaminy oraz miejsce na przywitanie .
Zgadzam się w 100%.
A ja jeszcze bym zaryzykował i zrobił dostęp do "czeluści forum" dla osób, które uprzednio napisały swój 1 post w powitalni

Napisano 09 grudzień 2013 - 23:03
Forum mi się bardzo osobiście podoba. Poczytałem trochę i stwierdzam, że bardzo fajne grono wędkarzy się tu zbierze. Podejrzewam że dział rynek (sprzedam/zamienię/itp) może okazać się niewypałem, szkoda żeby ludzie zaśmiecali forum ogłoszeniami. Jest przecież allegro tablica.pl i inne tego typu serwisy na których można kupować jak i sprzedawać. Dział typu felietony, opowiadania, video-relacje bardzo były by na pewno często czytane(chociaż by przeze mnie). Pomysł z naszywkami i czapkami fajowy że tak powiem.
W dalszej przyszłości można by pomyśleć nawet o jakiś zlotach, minizawodach wędkarskich. Pozdrawiam Marcin

Napisano 09 grudzień 2013 - 23:25
Właśnie tego typu działy jak ,,giełda,, są mega przydatne. Wystarczy spojrzeć na forum j.pl. Oczywiście w takim dziale można sprzedawać jedynie rzeczy związane z wędkarstwem. Przy czym bardzo często można trafić na fajne przynęty hand-made oraz inne rzeczy których na allegro czy na innych tego typu portalach się nie znajdzie.

Napisano 10 grudzień 2013 - 17:23
Niech mi ktoś tu mądry powie po jaki diabeł jeszcze dział giełda ??
Jest dział w którym można kupić , sprzedać , zamienić , wymienić , co jeszcze podarować , itd.....
nie ma żadnego sensu tworzyć kolejnego działu " giełda " co wy chcecie pomidory na skrzynki sprzedawać na forum ?? .
Jest dział lurebuiling gdzie każdy twórca co by nie produkował, może wstawić swoje produkty a co za tym idzie w dziale sprzedaży może je równie dobrze wstawić do sprzedania ,
Co do kolegi Peplik to nie zauważyłem aby jedno jakie kol wiek ogłoszenie znajdowało się tam gdzie nie powinno .
Ja to mam jeden pomysł żeby kasować albo przenosić powielające się tematy np kilka postów o kołowrotkach , wędkach do opadu , plecionkach . itd.
Jestem za utworzeniem np w dziale wędkarstwo spiningowe konkretnych punktów , mianowicie żeby było czysto i klarownie .
Kołowrotki
Plecionki
Wędziska spiningowe
Przynęty
Technika spiningowa
W tedy każdy szukający wszedł by do dokładnego działu który go interesuje i nie było by bałaganu typu zaczynamy o wędce a kończymy na plecionce .

Napisano 10 grudzień 2013 - 18:11
A mi dla odmiany marzy się dzień w którym wymówką nie będzie to, że jestem nowy i miałem prawo nie wiedzieć. Każdy kiedyś był nowy. Ale nowość nie zwalnia z obowiązku czytania ze zrozumieniem. To chyba powinien umieć każdy, już jakiś czas temu temat został poruszony, że tematy szlajają się po forum jak święte krowy. Dziesiątki tematów o kołowrotek czy plecionkę wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba. Ludzieeeeee luuuuuudzie czytajcie i rozwagi troszkę. Chyba, że ktoś czyta a nie rozumie. Tylko, że troszkę wstyd bo nawet każdy 10 latek powinien to już potrafić. Chyba Panowie Administratorzy są zbyt pobłażliwi na tego typu sprawy. Na innych forach jest od razu od użytkowników ustawienie do pionu słowami "nie ten dział" a od Administracji ostrzeżenie. No chyba, że temat który chcemy poruszyć z niczym się nie wiążę to zakładamy temat w w HydeParku i prosimy o przeniesienie o ile Administrator uważa, że temat da się podciągnąć pod któryś z działów. Rozumiem, że to forum jest na poziomie i nikt nie zwróci uwagi drugiemu w taki sposób. Może i dobrze bo atmosfera jest miła i nie dochodzi do spięć. Ale jak już mówimy o jakimś tam poziomie, to niech trzymają go wszyscy. Osobiście szału dostaję jak widzę w wypowiedzi zwroty CB SB DB to nie gimnazjum i nie gadu gadu. Rozumiem, że może nie każdy może używać znaków narodowych bo pisze zza granicy albo z jakiegoś telefonu czy tabletu. Ale te zwroty typu "bd jutro na Wiśle i sb pospinninguję, jak będziesz to zadzwonię to Tb" Ludzie litości. "Polacy nie gęsi, swój język mają" Po to pradziadek jeden czy drugi zginął, żebyśmy mogli mówić tak jak mówimy i szanujmy to, przez czystą mowę polską... Tyle mam do powiedzenia, dziękuję.
Jeżeli Administracja zdecyduje, że mój post jest zbyt obraźliwy proszę o usunięcie go. A jeżeli bardzo kogoś uraziłem to ostrzeżenie jest po to żeby je dać.
Pozdrawiam b5473
- Komu pomógł : matiii, dziadzio248 i Pawel Jankes Jankowski
"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością"
Anthony Hopkins

Napisano 10 grudzień 2013 - 18:19
mysle ze administracja powinna pozwalac na samowolne przenoszenie tematu sam japisalem jA mi dla odmiany marzy się dzień w którym wymówką nie będzie to, że jestem nowy i miałem prawo nie wiedzieć. Każdy kiedyś był nowy. Ale nowość nie zwalnia z obowiązku czytania ze zrozumieniem. To chyba powinien umieć każdy, już jakiś czas temu temat został poruszony, że tematy szlajają się po forum jak święte krowy. Dziesiątki tematów o kołowrotek czy plecionkę wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba. Ludzieeeeee luuuuuudzie czytajcie i rozwagi troszkę. Chyba, że ktoś czyta a nie rozumie. Tylko, że troszkę wstyd bo nawet każdy 10 latek powinien to już potrafić. Chyba Panowie Administratorzy są zbyt pobłażliwi na tego typu sprawy. Na innych forach jest od razu od użytkowników ustawienie do pionu słowami "nie ten dział" a od Administracji ostrzeżenie. No chyba, że temat który chcemy poruszyć z niczym się nie wiążę to zakładamy temat w w HydeParku i prosimy o przeniesienie o ile Administrator uważa, że temat da się podciągnąć pod któryś z działów. Rozumiem, że to forum jest na poziomie i nikt nie zwróci uwagi drugiemu w taki sposób. Może i dobrze bo atmosfera jest miła i nie dochodzi do spięć. Ale jak już mówimy o jakimś tam poziomie, to niech trzymają go wszyscy. Osobiście szału dostaję jak widzę w wypowiedzi zwroty CB SB DB to nie gimnazjum i nie gadu gadu. Rozumiem, że może nie każdy może używać znaków narodowych bo pisze zza granicy albo z jakiegoś telefonu czy tabletu. Ale te zwroty typu "bd jutro na Wiśle i sb pospinninguję, jak będziesz to zadzwonię to Tb" Ludzie litości. "Polacy nie gęsi, swój język mają" Po to pradziadek jeden czy drugi zginął, żebyśmy mogli mówić tak jak mówimy i szanujmy to, przez czystą mowę polską... Tyle mam do powiedzenia, dziękuję.
Jeżeli Administracja zdecyduje, że mój post jest zbyt obraźliwy proszę o usunięcie go. A jeżeli bardzo kogoś uraziłem to ostrzeżenie jest po to żeby je dać.
Pozdrawiam b5473

Napisano 10 grudzień 2013 - 18:22
mysle ze administracja powinna pozwalac na samowolne przenoszenie tematu sam japisalem j
To dopiero był by mexyk , samowolka to jedynie dobra na rybach .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych